Utunk tanulságos pontjai

Ha nem tudjuk az úti célunkat, akkor minden egyes út céltalan barangolássá válik. Steven Covey a Rendkívül sikeres emberek 7 szokása című könyvében azt írja, hogy az elménkben mindent a véggel kell kezdenünk – milyen igaz ez. T. S. Eliot azt mondja, a „végemben van a kezdetem”. Tehát világosan értem annak a jelentőségét, hogy tudjam, hová is tartok.

A Jézussal való utamnak egy dicsőséges vége van – hazatérni Vele együtt. Ez az út sok kis lépésből áll, melynek során minden egyes lépéssel tanulhatok. Azonban előfordul, hogy elszalasztom azokat a pontokat, amelyeket Jézus arra szánt, hogy tanítson engem.

A tanítványok elszalasztották azt a pillanatot, amikor tanulhattak volna az 5000 ember megvendégeléséből. Ennek eredményeképpen telve voltak félelemmel a következő hitbeli útjukon – a viharban.

Ő azonban azonnal megszólította őket, és ezt mondta nekik: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” Ekkor beszállt hozzájuk a hajóba, és elült a szél, ők pedig szerfölött csodálkoztak magukban. Nem okultak a kenyerekből, mert a szívük még kemény volt. (Márk 6:50-52)

Amikor elszalasztok egy olyan pillanatot, amit Jézus arra szánt, hogy tanítson engem, elveszettnek érzem magam, és félelmet fogok érezni.

Csatlakozz hozzám ezen a héten és keressük azokat a tanulságokat, amelyeket Jézus nekünk szánt a Vele való utunk során.

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder / Győri József