Új nézőpont

„Mert bennünket Krisztus szeretete irányít és sürget. Meg vagyunk győződve róla, hogy ha egy ember (Jézus) meghalt mindenkiért, akkor valójában minden ember meghalt. Jézus azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, azontúl ne önmaguknak éljenek. Igen, ő meghalt és feltámadt, hogy az emberek pedig érte éljenek. Ezért mostantól fogva nem úgy gondolkodunk az emberekről, ahogyan a hitetlenek.(*) Igaz, régen mi is úgy gondolkoztunk Krisztusról, mint a hitetlenek, de most már ez teljesen megváltozott.” (2 Korinthus 5:14-16 – EFO)

Amikor Jézus követése mellett döntöttem, új ember lettem. Mégis, annyiszor észreveszem a hétköznapokban, hogy az emberekre pont úgy tekintek, mint régen. Mi az oka ennek?

Ha megfeledkezem Krisztus keresztjéről, a mások iránti szeretet helyett az önző szeretet kerekedik felül, és megváltozik a látásmódom. De amikor Krisztus szeretete tölt el, másként látom az embereket – nem a világ nézőpontjából.

Csatlakozz hozzám ezen a héten is! Emlékezzünk Krisztus keresztjére, hogy az embereket az Ő nézőpontjából, az Ő szeretetén keresztül láthassuk!

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder/Győri József

 (*)az angol (NIV) fordításban: „…senkit nem a világi nézőpontból nézünk” (a ford. megj.)

Eredeti angol verzió: https://www.ihsglobal.org/founders-blog/view/1769/a-new-point-of-view