Örök tanulságok egy életúton

Tisztaság versus tisztátalanság

„Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.” (Máté 5:8 – EFO)

Moziban a film előtti előzeteseket nézve gyakran egymásra nézünk feleségemmel, Pamelával, és azt a költői kérdést tesszük fel, hogy „ez meg kinek lehet építő?”. Mégis, bizony sokszor lebecsülöm ezeknek a képsoroknak a szívemre gyakorolt hatását. A beérkező negatív dolgok (input) valahová eljutnak bennem, aztán egyszer csak kijönnek (output). Számítógépes körökben ismert az az alapelv, hogy ha szemetet adunk be, szemét is fog kijönni; és ez ránk, az életünkre is vonatkozik. Az a fő kérdés, hogy nem vagyok-e túl laza a tisztaság témáját illetően.

Pál apostol erről a nagyon fontos dologról is írt, ahogy a Filippiben élő gyülekezetet bátorította.

„…azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek.” (Filippi 4:8 – EFO)

Ha tehát a szemét bevitele végtermékként szemetet eredményez, akkor az ellenkezője is igaz: a jó bevitelének jó kimeneti eredménye lesz!

Csatlakozz hozzám, és ezen a héten javítsuk a bemeneti oldalt, az „input”-ot! És egész biztos, hogy így meglepően más lesz az is, ami belőlünk kijön, az „output”.

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder/Győri József