Tanuljunk meg hallani!

Talán hallottad már példaként annak a cseroki (cherokee) indiánnak a történetét, aki Manhattan egyik forgalmas főutcáján sétált egy New York-i üzletemberrel. Egyszer csak hirtelen megállt, és azt kérdezte a városi embertől: „Hallottad ezt a tücsköt?”. „Ugye viccelsz?”, válaszolta az üzletember a városi nyüzsgés és a dübörgő motorok zajának közepette. „Nem, egyáltalán nem viccelek”, mondta az indián, „azt hallod meg, amire kiélesedett a füled”.

Mennyire igaz ez!

Az orvosegyetemi évek alatt a sztetoszkóp segítségével megtanultam megkülönböztetni a szívből, tüdőből és a belekből származó hangokat. Hosszú órákat töltöttem oktató hanganyagok tanulmányozásával, hogy aztán a páciens szívét vizsgálva ne csupán „bú-tup” hangfoszlányokat észleljek, hanem egész finom különbségeket is, amelyek egy-egy betegségre jellemzők. A képzett fül igen fontos eszköze az orvosnak.

Ugyanígy, a lelki/szellemi fülünk is létfontosságú az élethez, ezért képeznünk kell.

Isten szól, beszél, de a világ üvöltő zajában gyakran meg sem hallom Őt. Nem képeztem eléggé arra a szívemet, hogy odafigyeljen…

Isten az Igéjén keresztül és a Szentlélek által szól hozzánk.

Jézus azt mondja: „Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem.” (János 10:27 – UFO)

Csatlakozz hozzám, fordítsuk a szívünket és értelmünket az Úr felé, hogy megtanuljuk meghallani a hangját!

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder / Győri József