Lássuk tisztán a Karácsonyt!

Általános iskolában a tanárom az íróasztal felületéről kapart le mintát, tárgylemezre tette, majd azt a mikroszkópba helyezte. Szabad szemmel addig láthatatlan lények és törmelékek tűntek fel előttünk, ahogy belenéztünk a műszerbe. Ami korábban láthatatlan volt, láthatóvá vált.

Egyik barátom pedig akkor döntötte el, hogy csillagász akar lenni, amikor belenézett egy csillagászati távcsőbe. Lenyűgöző volt neki az a felismerés, hogy olyan világot tanulmányozhat, amelynek döntő része nem ismerhető meg a mindennapi ember számára – egyszerűen az emberi szem korlátai miatt.

Isten igen speciális mikroszkópokat és távcsöveket ad számunkra. Különféle formákban jelennek meg az Ő „műszerei”, és igen magas szintű technológiát („high-tech”) alkalmaznak.

  • Teremtés
    Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük…” (Róma 1:20 – UFO)
  • Fia, Jézus
    A Fiú az Isten dicsőségének kisugárzása, és benne mutatkozik meg igazán, hogy Isten kicsoda és milyen. Hatalmas szavával a Fiú tartja össze és irányítja az egész Világmindenséget. (Zsidók 1:3 – EFO)
  • Lelke
    „Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten [a terveit] a Lélek által.”(1 Korinthus 2:10 – UFO)

A karácsonyi időszakban emlékezzünk arra, hogy Isten Jézusban jelentette ki magát. Ő „testté lett, és közöttünk lakott” (János 1:14 – UFO). Micsoda elképesztő mikroszkóp!

Jöjjetek, imádjuk Őt!  Isten kinyilatkoztatta igazságosságát.

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder/Győri József

Eredeti angol verzió: https://www.ihsglobal.org/founders-blog/view/1744/seeing-christmas-clearly