Kiben bízhatok?

„Ne bízz senkiben!” James Michener regényében (Visszatérés a Paradicsomba – Return to Paradise) James Buchanan Duke ezt a tanácsot adja egyetlen gyermekének, Dorisnak. Vajon megszívlelendő tanács ez számunkra is?

Néha nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt; az ember időnként túl naiv (mindenkiben megbízik), máskor pedig túl gyanakvó (mindenkivel bizalmatlan).

Miben és kiben bízhatunk?

Mindnyájan ismerjük azt a gyötrő felismerést, hogy rossz emberben, intézményben vagy filozófiában bíztunk. Legtöbben azt is átéltük már, hogy mekkora szégyen, amikor mi magunk megbízhatatlannak bizonyultunk. Közeli barátok, családtagok is cserbenhagyhatnak minket – még a legjobb szándék mellett is.

A Szentírás azonban Isten tökéletes megbízhatóságáról beszél, Ő nem változik. Nyugodtan bízhatunk a jellemében, képességeiben, erejében és igazságában. Ígéretei az évezredek során is megmaradnak.

„URam, igéd örökké megmarad, szilárdan, akár az ég. Nemzedékről nemzedékre megmarad igazságod. Megszilárdítottad a földet, ezért áll. Döntéseid szerint áll ma is, mert téged szolgál a mindenség.” (Zsoltárok 119:89-91 – UFO)

Ha mások cserbenhagynak is, megmarad Ő, aki megbízható. Erősítsen meg minket ez az igazság, és mutassuk meg másoknak a megbízhatóságot – akkor is, ha mi csak emberi szinten vagyunk erre képesek.

Csatlakozz hozzám ezen a héten is, teljes szívvel bízzunk Istenben!

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder/Győri József