Engedelmesség

13 éves koromban, a legelső nyári munkám során egy farmon dolgoztam. Azonnal érthető volt számomra a munkáltató és a beosztott viszonya: a főnök megmondta, mit kell tennem, én pedig megcsináltam. Ezt az igen egyszerű hozzáállásomat látva, a többi alkalmazott „felvilágosított” a dolgok valódi menetéről. Ők csupán addig engedelmeskedtek a gazdának, amíg egyetértettek vele. Ha valamiben eltért a véleményük, akkor nyafogtak, panaszkodtak, időnként pedig nem is teljesítették a feladatokat.

Ahogy Jézussal járom az utat, azt tapasztaltam, hogy az Ő tanításainak engedelmeskedni egész könnyű… amikor egyetértek velük. Sokkal nehezebb viszont abban a pillanatban, amikor „nem értek egyet”. Jézus azt mondja nekem, hogy a Vele való kapcsolatom valóságát az mutatja meg, hogy hajlandó vagyok-e megtenni, amit mond.

„Aki megtartja a parancsaimat és engedelmeskedik, az szeret engem… Aki szeret engem, engedelmeskedni fog a tanításomnak… Aki nem szeret engem, nem engedelmeskedik a tanításaimnak.” (János 14:21, 23, 24 – EFO)

Mi az Istennel való szeretetkapcsolatom bizonyítéka? Az engedelmesség. Dolgozzunk ezen együtt a következő napokban is!

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder/Győri József