Bújj a bőrömbe!

Évekkel ezelőtt egy keresztények számára igen veszélyes távol-keleti országban együtt reggeliztem egy ottani keresztény egészségügyi dolgozóval. Megkérdeztem, hogy miként tudnám őt bátorítani, hogyan tudnék segíteni. Őszinte volt bennem a szándék, a kérdésem ugyanakkor tudatlanságot és naivitást tükrözött.

A reakciója mellbevágott. „Bújj a bőrömbe!”, hangzott a kedves, ám határozott válasz. „Lakj velem, egyél velem, szenvedj velem. Akkor biztosan tudni fogod, hogyan segíthetsz.”

Isten egész pontosan ezt tette. A bőrömbe bújt, hogy a bűnöm miatti adósság problémáját megoldja. Emberi testet öltött, emberi életet élt. A legnagyobb árat fizette, vagyis meghalt azért, hogy elintézze az Őfelé való tartozásom eltörlésének egyedüli lehetséges módját. Elképesztő!

„Ezek a ’gyermekek’ közönséges emberek, akiknek emberi testük van. Ezért Jézus is ugyanilyen emberi testben járt a Földön. Azért kellett ennek így lennie, hogy Jézus a saját halálával legyőzze azt, aki a Halál felett uralkodik, a Sátánt.
Igen, Jézus emberré lett, és meghalt, hogy az embereket megszabadítsa a halálfélelemtől. Mert az embereket a haláltól való félelem egész életükben rabszolgaságban tartotta.”
 (Zsidók 2:14-15 – EFO)

Csatlakozz hozzám, ismerjük fel a valódi árát annak, ahogy megértünk másokat, és segíteni is tudunk nekik: bújjunk a bőrükbe! Istennek pedig adjunk hálát, hogy Ő ezt már megtette: a mi bőrünkbe bújt.

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder / Győri József