Állandó törekvés… de mire is?

Nem nagyon érdekelnek az újévi fogadalmak, idén január elsején mégis azon kaptam magam, hogy a rendelkezésemre álló időről, energiáról, erőforrásokról gondolkodom, és az is foglalkoztat, hogy mire is akarok törekedni ebben az évben.

  • Fizikálisan, testileg? Bárki, aki ismer, egész biztos, hogy testsúlycsökkenést és rendszeres sportot javasolna számomra… nem is olyan rossz ötlet.
  • A munkában? Ezen a területen nagyon nagy szükség van az előrehaladásra, növekedésre, az pedig folyamatos odafigyelést igényel.

Van-e más olyan terület, amelyre még kiemelt figyelmet kellene fordítanom? Péter apostol egyértelműen „igen” választ ad erre a kérdésre. A korai keresztényeket egy kérdéssel biztatta: „milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek, akik várjátok és siettetitek az Isten napjának eljövetelét…” (2 Péter 3:11-12 – UFO)

Felismerte, hogy a különféle igyekezetek, törekvések nem egyformán értékesek. Sőt, azt írja Péter, hogy sok dolog, amelyre most annyira törekszem, az ítélet napján semmivé porlad. (2 Péter 3:11-14)

Ezért arra biztat, hogy „igyekezzetek, hogy tisztán, bűntelenül és békességben találjon benneteket az Úr!” (2 Péter 3:14 – EFO)

Egy olyan gyenge ember, mint én? Lehetetlen! Isten pontosan tudja, hogy az Ő Szentlelkére van szükségem ahhoz, hogy egész lényemmel arra törekedjek, hogy tisztán, bűntelenül és békességben találjon engem.

Csatlakozz hozzám, és ebben az évben törekedjünk arra, amire Péter apostol biztat! Ez a legfontosabb, amire csak törekedhetünk.

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder/Győri József

Eredeti angol verzió: https://www.ihsglobal.org/founders-blog/view/1701/always-pursuingwhat