A karácsony csodálatos „kicsisége”

1996-ban, amikor Magyarországra költöztünk, a környékünkön lévő kis üzletekben vásároltam. Akkoriban Budapest gyorsan átalakult, ahogy a bevásárlóközpontok, óriási áruházak átvették az uralmat. Sokan a „minél nagyobb, annál jobb” gondolkozás rabjai lettek. Nekem hiányoztak a kis üzletek és a bennük lévő emberek. Mert a kicsi bizony jó is lehet.

Az első karácsony a kicsinység ünnepe – az örökkévaló Isten egy pici kis újszülöttként jelent meg. A mindenható Isten, aki lemondott dicsőségéről, azzal az egyértelmű céllal érkezett, hogy kegyetlen halált haljon a kereszten.

Egyszer a nagyapám kérdezte meg tőlem: „Mit gondolsz, vajon mennyire kellett Istennek összezsugorítani magát ahhoz, hogy belépjen a földi világunkba?” Megdöbbentő és csodálatos, ahogy a világmindenség Istene ilyen „kicsiny” módon lép be a földi időbe és térbe – és teszi ezt azért, hogy a megváltás tervét feltárja a világ számára.

Ezen a karácsonyon ne nézd le az apró dolgokat. Lehet, hogy ismeretlenül és jelentéktelennek tűnve lesz szerepünk a körülöttünk élők életében. Olyanokra lehetünk hatással, akiknek nagy szükségük van megismerni a betlehemi kisbabát, Jézus Krisztust.

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” (János 1:14 – UFO)

Veletek együtt az úton,
Bob Snyder / Győri József

Eredeti angol verzió: https://www.ihsglobal.org/founders-blog/view/1745/the-wonderful-smallness-of-christmas