2019. 49. hét

Az év legcsodálatosabb időszaka

Ez az év legcsodásabb időszaka! De egyben a legzsúfoltabb, legelfoglaltabb időszak is sokak számára: megtervezni és elkészíteni a karácsonyi menüsort, utazáshoz készülődni, beszerezni az ajándékokat, és még sorolhatnám.

Könnyű felesleges stressz és nyomás alá kerülni. Azonban, ha tudatosan a helyes dologra irányítod az elmédet és a szívedet, akkor jobban fogod élvezni az ünnepeket, és meg fogod tapasztalni a békességet és megelégedettséget, amit Isten tartogat a számodra.

Kérlek, vedd fontolóra a következőket: amikor a mennyben leszünk, Isten nem fogja megkérdezni, hogy hány ember volt a karácsonyi listánkon. Nem fog kérdezgetni arról sem, hogyan díszítettük fel az otthonunkat, vagy milyen tökéletesen sikerült az asztalt megterítenünk. Természetesen semmi baj nincs az ajándékvásárlással, a díszítéssel és egyebekkel, csak arra kell figyelnünk, hogy megtartsuk a helyes prioritásokat. Isten számára az emberek a legfontosabbak, ezért nekünk is az embereket kell a legfontosabbnak tartanunk. Amikor megáldunk másokat, szeretettel, tisztelettel vesszük körül őket, és értékeljük őket, akkor ezzel Istent tiszteljük meg.

Isten vágya az, hogy élvezd ezt az ünnepi időszakot. Nagyon fontos vagy Neki. Amikor úgy érzed, hogy a világ nyomása elhatalmasodik és elborít, gondolkodj azon, hogy nem a véletlen műve, hogy itt vagy. Isten a saját képére teremtett és céllal helyezett ide. Hatalmadban áll befolyásolni a légkört magad körül.

Légy te az, aki meghatározza a családi légkört azzal, hogy szeretettel és tisztelettel bánsz velük. Tedd meg azt a plusz mérföldet, és bátorítsd, emeld fel őket. Érj oda időben a családi összejövetelekre. Féltve őrizd a békességet, még ha nem is értesz egyet mindenkivel. Tiszteld az Urat azzal, hogy tiszteled az embereket, akiket az életedbe helyezett, és élvezd az évnek ezt a csodás időszakát.

„Akkor a király így válaszol majd: „Igazán mondom nektek: amikor segítettetek a testvéreimnek — akár a legkisebbnek is —, akkor nekem segítettetek.”” (Máté 25:40)

Victoria Osteen
Magyar fordítás: ahitatok.hu