Heti üzenet.

28. hét

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!” Filippi 4:6

Már biztosan jól ismered ezt az igeverset, de most szeretnék egy kis útmutatást adni arra nézve, hogyan alkalmazd a mindennapokban. Segítségképpen, hadd kezdjem egy illusztrációval.

Tegyük fel, hogy esélyes vagy egy előléptetésre a munkahelyeden, és másnap fog eldőlni, hogy megkapod-e vagy sem. Nagyon vágysz erre az előléptetésre, mert a több bevétel megkönnyítené a családod életét. Egész éjjel csak forgolódsz az ágyadban. Majd elkezdesz imádkozni: „Atyám, kérlek, vedd el az aggodalmaimat az előléptetéssel kapcsolatban. Adj nekem hitet!” Viszont, egy óra múlva még inkább elkezdesz aggódni. Úgy tűnik, mintha Isten nem válaszolta volna meg az imádat.

Inkább így imádkozz: „Atyám, az előléptetéssel kapcsolatos minden aggodalmamat a Te szerető kezeidbe teszem, mert Te gondoskodsz rólam, és szeretsz engem.” A Biblia azt tanítja, hogy minden aggodalmunkat vessük az Úrra, mert Ő gondunkat viseli (1 Péter 5:7). Azután valahogy így folytasd: „Atyám, nagyon szeretném ezt az előléptetést.” Teljesen rendben van, ha ezt kéred Tőle. És most jön az ima legfontosabb része: a hálaadás. Hálaadással fejezd be az imádat. Köszönd meg Istennek a hűségét. „Atyám, akár megkapom az előléptetést, akár nem, hálát adok Neked, hogy te mindig gondoskodsz a családomról, és még többet is adsz, mint amennyi szükséges. Te, Aki táplálod az ég madarait és öltözteted a mezők liliomait, rólunk is gondoskodsz. Ezért, nem fogok többé aggódni az előléptetés miatt. Te vagy minden áldás és minden jó forrása az életemben” (Máté 6:30, Filippi 4:19).

Ha így imádkozol, akkor többé nem leszel az előléptetés fogságában. Én ezt „hálaadás terápiának” hívom. Minél inkább hálát adsz Istennek, annál inkább be fogja tölteni a békesség a szívedet. És észre sem veszed, hogy itt a reggel! Isten békessége így uralkodik a szívedben.

Bármi is aggaszt, vidd Atyád elé hálaadással egybekötött imában. Ez a békességhez vezető út.

Joseph Prince részlet

Magyar fordítás: ahitatok.hu