20. hét

Milyen Isten szeretete?

Szeretetétől indíttatva előre elhatározta, hogy Jézus Krisztus által a saját gyermekeivé fogad bennünket. Igen, ezt akarta, mert így tetszett neki.” (Efezusi 1:5, EF)

(tovább…)

«« »»
H K Sze Cs P Szo V

(2015. szeptember 4. óta)

website statisticsNincs kategorizálva

2018. május 19. szombat

Kedves Kollégák, Olvasók!

Sok szeretettel köszöntelek Benneteket Pünkösd ünnepén!
 
Pünkösd a Szent Szellem eljövetelének ünnepe, mely Jézus kereszthalálát és feltámadását követő 50. napon jött el.
Jézus a Jn.16:7-8-ban a következőket mondja a tanítványoknak: “Jobb nektek,hogy én elmenjek, mert ha én nem megyek el, nem jön el hozzátok a Segítő, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. És ha eljön, a világ elé tárja mi a bűn, mi az igazság, és mi az ítélet.13: Ám,amikor eljön Ő az Igazság Lelke, majd elvezérel titeket minden igazságra, mert nem magától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és a bekövetkezendőket jelenti ki nektek.”
Amíg a Szent Szellem nem jött el és Jézus sem volt már testben a földön, a tanítványok egyedül érezték magukat, féltek, erőtlenek voltak és ijedtek.
Az Apcsel 2:8-ban Jézus azt mondta a tanítványoknak, hogy “Hanem a Szent Szellem eljövetelével vesztek erőt és tanúim lesztek nekem mind az egész Júdeában és Samáriában , egészen a föld végső határáig.” Ez az ígéret ránk is vonatkozik!
Nélküle, a Szent Szellem nélkül szolgálatunk, életünk erőtlen. Megerősít bennünket testileg, lelkileg és szellemileg is. Vele a legfélénkebb ember is bátorrá válik, és szolgálatát, életét jelek és csodák követik. Jézus megígérte, hogy nagyobb dolgokat is cselekszünk, mint Ő./Jn14:12/. Az Atya adja ajándékba az Ő Szellemét, nekünk csak engednünk kell, hogy ránk áradjon. Ha a Szent Szellem kenete alatt tűzzel hirdetjük az Evangéliumot, akkor az emberek meghallják az igazságot és megérintődnek, megváltoznak. Az igét a Szent Szellem eleveníti meg. Mi Vele együtt munkálkodunk és töltjük be a missziói parancsot: “Menjetek el azért,tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelvén őket az Atyának,és a Fiúnak és a Szentléleknek nevébe, és tanítsátok őket,hogy tartsák meg mindazt,amit én parancsoltam nektek. És íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Mt28:19-20).
 
Vegyetek és teljesedjetek be Szent Szellemmel!
 
Áldottak vagytok!
 
Szeretettel:
dr.Kiss Katalin
 
 
(Jöjj el tűzzel ének a Budapesti Autonóm Gyülekezet előadásában.)

Szakmai konferencia 2018. május 12.

2018. április 6. péntek

Tisztelettel hívunk benneteket 2018. május 12-én 9:00h-13:40h-ig megrendezésre kerülő szakmai konferenciánkra és társaságunk közgyűlésére.  

 

Kérjük társaságunk tagjait, aktív részvételükkel támogassák programunkat és a közgyűlés sikerességét.

Szombati rendezvényünkre minden érdeklődőt és egészségügyben dolgozó kollégát szeretettel várunk! A MAI NAPON MÁR REGISZTRÁCIÓ NEM SZÜKSÉGES!

Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága

(Részletes információ: mellékelt meghívóban.)

Vezetőség nevében:  dr. Kiss Katalin elnök

Szakmai előadók:

Dr. Hódi Veronika

Prof. Dr. Fogarasi András

Dr. Csókay András

Áldott Feltámadást!

2018. április 1. vasárnap

Áldott feltámadásünnepet kívánunk minden kedves olvasónknak a Tál és Kendő újság 2018. húsvéti számával.

A képre kattintva a teljes cikk olvasható.A szám teljes tartalma itt található.

dr. Csókay András a sziámi ikerpár szétválasztásáról

2018. március 12. hétfő

Fantasztikus bizonyság! Először imádkozott a Főorvos Úr, megkérdezte az Urat és aztán műtöttek! Sikeresen! Áldás Rájuk,akik az Úr nevének dicsőséget szereznek!! Május 12-n a MEÖT-ben délelőtt meg lehet hallgatni bizonyságát a konferencián!

Mindenkit szeretettel várunk!

Interjú az ATV.HU-n

 

2018. február 26. hétfő

További információ: https://www.facebook.com/events/586044115064974/

 

2018. február 1. csütörtök

Támogassa adója 1%-ával a Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságát!

   Adószám: 19661270-1-43

 

   Adomány:

Ha szeretne hozzájárulni munkánkhoz, megteheti az alábbiakban közölt számlaszámra történő utalással ill. OTP kirendeltségen történő készpénz befizetéssel. 

KOMT számlavezető: OTP Bank Nyrt. XI. kirendeltség

Számlaszám: 11711034-20081878

 

Köszönjük!

 

A tagdíj vagy adomány befizetésekről  – kérésre – számlát küldünk.
Köszönjük!

2017. november 23. csütörtök

Efézusról néhány mondatban

Képek

 

Ha Efézusról beszélünk, írunk, kikerülhetetlen Pál apostol tevékenységére utalni, ugyanis missziós útjai során érintette Efézust. A 2. missziós útja során rövid időt töltött a városban, majd 3. missziós útjából közel 2-3 évet tartózkodott és szolgált ama helyen (1.).

Efézus a bibliai időkben tengerparttal rendelkezett, mára kb. 8 km-re visszahúzódott a víz. A virágzó kereskedelmi várost több fontos kereskedőút metszette, egyesk szerint 2-300 000 lakosa volt, mások 4-500 000-ről tesznek híradást (2.).

Ma Törökország területén Efes felel meg az egykoron Efézusnak, vagy Ephesosnak nevezett településnek. (3.)

Az egykori oszlopok, épületmaradványok Hadrianus császárról és más neves politikusról, hadvezérről beszélnek a múltnak. (4-5-6.)

A világ hét csodája közé sorolt efeszoszi Artemisz templomnak ma már csak egyetlen oszlopa tanúskodik a pazar épületről. (7-8.)

Artemisznek akkoron nagy kultusza volt, s ez lett a casus belli (háborús ok) Pál ténykedésével kapcsolatban is. Nevezetesen Pál a megszámlálhatatlan Artemisz szobrocska, s az Artemisz kultusz ellen prédikált, ami láthatóan rontotta az ezekkel kereskedők üzletét.

Az efézusi utcákat gyakorta ezrek, sőt tízezrek látogatják. (9.)

Fellelhető az egykori fürdő (10.), a Szent János emlékét őrző templom (11.), Hadrianus templomának (12.), valamint a városi kórháznak (13.) az alakjai.

Celsus könyvtárának fennmaradt darabjai ma is az ég felé magasodnak. (14.)

A Groupama Aréna befogadóképességével megegyező, 24 000 fős színház pedig épségével maradandó emléke egy nagy múltú, feledhetetlen történelmű városnak. (15-16.)

 

Dr. Nagy Imre

 

Támogassa adója 1%-ával a Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságát!

   Adószám: 19661270-1-43

 

Társaságunk 2017. évi működését, szakmai programjait és a XXI. Országos Konferenciát az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatta.

Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága XXII. Országos konferencia

Időpontja: 2018. szeptember 28-29.

Helyszíne: Budapest